Ήταν άνοιξη του 2007 όταν σε μια αδελφική συζήτηση ο Κύριος έβαλε στις καρδιές των αδελφών Αλέκου Καραγιάννη, Δημήτρη Κοτσώνη και Χάρη Καραγιάννη να προτείνουν στους αδερφούς της εκκλησίας του Παγκρατίου να κάνουμε όλοι μαζί τις καλοκαιρινές μας διακοπές, συνδυάζοντας τη ξεκούραση με τη πνευματική κοινωνία.

 Αυτό άρεσε πρώτα στον Κύριο και μετά στους υπόλοιπους αδερφούς και έτσι ο αδ. Δημήτρης Κοτσώνης ανέλαβε να βρει έναν κατάλληλο χώρο να διοργανώσει την εκδήλωση αυτή. Αποφασίσαμε να αποφύγουμε τη θάλασσα και τη κοσμοσυρροή και να πάμε όλοι μαζί σε ένα ήσυχο μέρος κάποιου βουνού της πατρίδας μας. Νοικιάσαμε λοιπόν ένα κτήμα 4 στρεμμάτων με 5 πετρόχτιστα μεγάλα και άνετα σπίτια έξω από το Καρπενήσι όπου 25 περίπου άτομα της εκκλησίας του Παγκρατίου περάσαμε ένα ευλογημένο πενθήμερο (από Δευτέρα πρωί έως και Σάββατο απόγευμα).

Τις περισσότερες ώρες της ημέρας είχαμε πνευματικά μαθήματα με κύριους ομιλητές τους αδερφούς Αλέκο και Χάρη Καραγιάννη, ενώ μετά το μάθημα είχαμε πνευματική συζήτηση επάνω στο θέμα μέσα από το λόγο του Θεού. Λειτουργούσαμε όλοι μαζί σαν μια μεγάλη οικογένεια, μαγειρεύοντας και τρώγοντας σε κοινό τραπέζι καθημερινά κάτω από τα πλατάνια. Δεν έλλειπαν φυσικά οι περίπατοι στις γύρω περιοχές, τα παιχνίδια και οι αθλοπαιδίες. Η μέρα μας τελείωνε το βράδυ κάτω από τον έναστρο ουρανό με προσευχή και δοξολογία στον Κύριο μας έως αργά τη νύχτα. Ήτανε τόσο ευλογημένα που την τελευταία μέρα όλοι μαζί με ένα στόμα είπαμε «Εάν ο Κύριος επιτρέψει και είμαστε ακόμη επάνω στη γη του χρόνου θα το ξανακάνουμε».

  • karpenisi1
  • karpenisi2
  • karpenisi3
  • karpenisi4

Ιδού, τι καλόν και τι τερπνόν, να συγκατοικώσιν εν ομονοία αδελφοί.
(Ψαλμός 113:01)